Business

Zijn infraroodverwarmers goed voor garages?

Zijn infraroodverwarmers goed

Een van de vragen die we het vaakst horen is: “Zijn infraroodstralers goed voor een garage?” Het antwoord is ja, zolang u maar een gas- of elektrisch model koopt dat veilig in een garage kan worden gebruikt. Deze kachels blazen geen lucht, maar stralen warmte uit die wordt geabsorbeerd door voorwerpen en de betonnen vloer, waardoor deze snel en gelijkmatig worden verwarmd. U kunt deze units een nacht aan laten staan en ze blijven veilig werken zonder risico op brand of andere schade. Sommige modellen zijn ook voorzien van een oververhittings- en omvalbeveiliging, die het apparaat uitschakelt als het te warm wordt of omvalt.

infrarood verwarming

De Comfort Zone CZQTV5M is onze beste keuze voor een infrarood garageverwarming aan het plafond. Dit model heeft zowel infrarood- als ventilatorverwarming, waardoor het een veelzijdige optie is voor garages van elke omvang. Infraroodstraling dringt door de muren en de vloer en verwarmt deze op dezelfde manier als zonlicht, terwijl de door een ventilator aangedreven component de lucht verwarmt die u inademt. Het resultaat is een garage die ook in de winter warm en comfortabel aanvoelt.

Profiteer van lage aanschafkosten, geen onderhoud en een directe besparing op jouw energieverbruik met infrarood verwarming van HeatXL. Bezoek onze webshop voor meer informatie of vraag een offerte op maat voor jouw project.

Dit model is CSA-gecertificeerd, wat betekent dat het is getest door een geaccrediteerde derde partij om de veiligheid en prestaties ervan te garanderen. Dit is een belangrijke factor waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een verwarming voor een garage, omdat het ervoor zorgt dat de fabrikant aan strenge normen voldoet om uw veiligheid te garanderen. Het heeft ook een ingebouwde sensor die voorkomt dat de verwarming oververhit raakt, en wordt geleverd met een omvalbeveiliging die het apparaat uitschakelt als het omvalt.

Zijn infraroodverwarmers goed voor garages?

Een ander belangrijk kenmerk van deze kachel is dat hij geur- en onderhoudsvrij is. Dit is een belangrijke overweging voor elke garage, omdat geuren onaangename geuren in de ruimte kunnen veroorzaken en de omgeving oncomfortabel kunnen maken. Infrarood garageverwarmers zijn ook stiller dan conventionele garageverwarmers, wat een groot voordeel kan zijn voor degenen die regelmatig in de garage werken.

In tegenstelling tot convectieverwarmers beginnen infraroodverwarmers onmiddellijk te werken en zorgen ze voor onmiddellijke warmte. Dit is een groot voordeel in een garage waar oldtimers staan, omdat het de kans verkleint dat deze vochtig worden of onder het stof komen te zitten.

Infraroodstralers zijn ook energiezuiniger dan traditionele geforceerde luchtsystemen. Onafhankelijke onderzoeken hebben aangetoond dat infraroodstralers 20 tot 50 procent meer energie kunnen besparen dan een standaard warmeluchtsysteem. Dit betekent dat u geld kunt besparen op uw energierekeningen terwijl u toch kunt genieten van een comfortabele garageplaats. Bovendien zenden infrarood garagekachels geen UV-stralen uit, die schadelijk zijn voor de huid en ogen. Dit betekent dat u kunt genieten van een comfortabele garage zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de gezondheid van uw gezin of huisdieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *